Krovska dela - kaj vse počne krovec?

Krovska dela so vse kar opravlja krovec pri postavljanju nove strehe ali pri obnovi stare. Izobraževanje za poklic krovca traja tri leta, osvojeno znanje lahko nadgradijo tudi z mojstrskim izpitom, vendar strokovno usposabljanje krovca v praksi traja vse življenje. Krovci svoje delo večinoma izvajajo na višini, na žgočem soncu in visokih temperaturah, zato to vsekakor ni lahek poklic. Krovska dela zahtevajo zaščitno opremo, dobro fizično in psihično kondicijo, zbranost in strokovnost.
Izdelava strehe je kompleksna, zato vsega ne more opraviti samo en mojster. Za streho najprej potrebujete nosilno konstrukcijo oziroma ostrešje. Ostrešje je sicer lahko iz različnih materialov, a so pri nas še vedno najbolj pogosta lesena ostrešja, ki jih izdelujejo tesarji. Ko tesar postavi ostrešje, nastopi čas za krovska dela. Krovstvo obsega različna krovska dela, vse od začetne izmere do prekrivanja objekta z izbrano vrsto strešne kritine. Krovec lahko na željo stranke položi tudi hidro in toplotno izolacijo. Kleparstvo je na vrsti kot zadnje in obsega vsa strešna dela z uporabo raznih kovinskih materialov. Klepar poskrbi za žlebove, snegolove, odtočne cevi in obrobe. Krovstvo ravne strehe oziroma prekrivanje ravne strehe s pločevino prav tako izvajajo specializirani kleparji, pa tudi krovci, ki so usposobljeni za krovstvo ravne strehe.

 

Krovska in kleparska dela

Kako izbrati pravega strokovnjaka za krovska dela?

V Sloveniji številna podjetja z dolgoletno tradicijo ponujajo krovska dela: krovstvo, kleparstvo, izolaterstvo, prekrivanje strehe, menjava ostrešja in sanacija strehe. Toda kako vedeti kateri krovec bo svoje delo opravil najhitreje, najbolj strokovno in najbolj cenovno ugodno in kakšne reference mora imeti krovec ali podjetje, da bi ga izbrali za delo na svojem objektu?
Brez dvoma največ štejejo osebna priporočila znancev, prijateljev in nekdanjih strank. Smiselno je izbrati podjetje, ki nudi tako krovstvo kot kleparstvo in vam bo celoten projekt izpeljalo od začetka do konca, saj je tako strošek po navadi nižji kot pri izbiri več izvajalcev. Pestro ponudbo izvajalcev lahko preverite na spletu, za informacije in vsa dodatna pojasnila pa smo vam vedno na voljo tudi pri podjetje Skrin, saj imamo dolgoletne izkušnje z izdelavo strešne kritine po naročilu in vam bomo za izbrano kritino priporočili tudi pravega strokovnjaka za krovska dela. Z izbiro pravega krovca si zagotovite, da ne bo poceni le kritina, ampak da bo tudi končni strošek zamenjave strehe znotraj predvidenih parametrov. Menjava ali obnova strehe je že tako precej stresna odločitev, zato z izbiro pravega strokovnjaka poskrbite, da bo potekala gladko in po vaših pričakovanjih.

 

Krovstvo strešnih kritin